Skip to main content

Veelgestelde vragen

Direct antwoord op al uw vragen. Zit uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

Ik wil graag mijn buitendeuren laten vervangen, maar hoe gaat dat in zijn werk?

Van opmeten tot plaatsen bij u thuis.
Hoe gaat de Erkend Deuren Specialist te werk bij het plaatsen van een nieuwe of het vervangen van een oude deur?

Opmeten en voorbereiding voor plaatsing.
De Erkend Deuren Specialist komt op afspraak bij u thuis om de gewenste deur(en) op te meten. Aan de hand van deze gegevens wordt er een deur besteld die voldoet aan uw wensen. De deur wordt voorbehandeld en voorzien van een 3-punts slot geleverd bij de Erkend Deuren Specialist. Op afspraak wordt bij u de oude deur(en) verwijderd en de de nieuwe deur geplaatst.

Opmeten en voorbereiding voor plaatsing.
De Erkend Deuren Specialist komt op afspraak bij u thuis om de gewenste deur(en) op te meten. Aan de hand van deze gegevens wordt er een deur besteld die voldoet aan uw wensen. De deur wordt voorbehandeld en voorzien van een 3-punts slot geleverd bij de Erkend Deuren Specialist. Op afspraak wordt bij u de oude deur(en) verwijderd en de de nieuwe deur geplaatst.

Plaatsing van uw nieuwe deur.
Indien nodig wordt de oude deur(en), scharnieren, tochtprofielen en sluitplaat zorgvuldig verwijderd. Hierna kan begonnen worden met de opbouw. Er worden nieuwe scharnieren en tochtprofielen geplaatst. De deur wordt ingehangen, het beslag wordt gemonteerd en de sluitkolommen worden gefreesd in het kozijn. Als laatste wordt de deur afgesteld en wordt, eventueel, het glas geplaatst. Uw deur is nu gemonteerd. Indien nodig worden de oude gaten in het kozijn gevuld met 2-componenten houtreparatie.

Afwerking van uw nieuwe deur.
Graag verzorgen wij ook de afwerking van uw deur. Deze kan afgeschilderd worden in elke, door u gewenste, kleur. Zo kunnen wij de kwaliteit optimaal garanderen en ervoor zorgen dat uw nieuwe deur uitstekend bestand is tegen invloeden van buitenaf. Natuurlijk kan en mag u ook zelf zorgen voor de afwerking. Wij adviseren u, voor het beste resultaat, het beslag te verwijderen en de deur in drie lagen af te lakken. Daarna kunt u het beslag weer terugplaatsen. Voor tips en advies over de te gebruiken materialen kunt u altijd uw vraag stellen aan de Erkend Deuren Specialist.

Heeft u nog vragen?
De Erkend Deuren Specialist beantwoord deze graag. Klik hier om uw vraag te stellen of neem contact op met een vestiging bij u in de buurt.

Waar kan ik EDS vestigingen vinden?

U kunt via de dealerlocator makkelijk een Erkend Deuren Specialist  vestiging bij u in de omgeving vinden.

Wat is de levertijd van binnen- of buiten deuren?

Het standaard programma binnendeuren is leverbaar uit voorraad. Het maatwerkprogramma binnendeuren heeft een levertijd, vraag de vestiging naar de levertijd. Het standaard programma buitendeuren is leverbaar uit voorraad. Het maatwerk programma buitendeuren een levertijd, vraag de vestiging naar de levertijd.

Welke garantie wordt gegeven op de deuren?

Bij garantie wordt nogal eens als argument aan gegeven dat dat wel goed zit.

Maar wat is garantie,
Volgens de wet hebt u recht op een goed product. In de wet staat dat een product ‘deugdelijk’ moet zijn. Dat betekent dat u het product een bepaalde tijd op een normale manier moet kunnen gebruiken. De verkoper moet hiervoor zorgen. Met hem hebt u een koopovereenkomst afgesloten.

Wat kunt u dan van de Erkend Deuren Specialist verwachten.
Allereerst is het belangrijk om klachten te voorkomen, dit wordt gedaan door u goed te informeren over de deuren en alle onderdelen die daarmee samenhangen. Hoe beter u geïnformeerd wordt hoe minder klachten er zullen ontstaan. Omdat de deuren in de meeste gevallen nog afgewerkt moeten worden, wordt door de betreffende fabrikant op zijn website de behandelvoorschriften aangegeven. Mocht u toch voor onvoorziene problemen komen te staan, neem dan contact op met de Erkend Deuren Specialist waar u de deur(en) heeft gekocht. Hij zal u vraag of klacht aanhoren en zo spoedig als mogelijk oplossen of informeren wat voor actie u moet treffen.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over een product?

Wij verzoeken u vriendelijk om contact op te nemen met het vestiging waar u de deur heeft gekocht. Zij nemen dan uw klacht in behandeling.

Kan ik ook een deur op maat laten maken?

Binnen de verschillende maatwerk programma’s van de deurenpartners bestaat de mogelijkheid om een deur op maat te laten maken. Vraag uw vestiging naar de verschillende mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen een stompe deur en een opdek deur?

Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn. Opdekdeuren worden met paumelles bevestigd. Een stompe deur valt geheel in het kozijn. Deze deuren worden bevestigd met scharnieren. Bij een opdek deur dient altijd een draairichting aangegeven te worden. Een opdek deur is altijd rechts- of linksdraaiend.

Hoe wordt de draairichting van een deur bepaald?

Bij opdekdeuren is het noodzakelijk om de draairichting te vermelden. Deze draairichting wordt op de volgende manier bepaald:

– Je gaat aan de kant van de deur staan, waar je de deur naar je toe open trekt.
– Trek je de deur open en de paumellen zijn rechts bevestigd dan gaat het om een rechtsdraaiende deur.
– Trek je de deur open en de paumellen zijn links bevestigd dan gaat het om een linksdraaiende deur.

Wat zijn paumelle schanieren?

Paumelle scharnieren zijn scharnieren welke gebruikt worden om een opdekdeur te bevestigen.

Hoe kan ik mijn buitendeur het beste onderhouden?

Voor het goed onderhouden van de deur verwijzen wij u naar de website van de betreffende fabrikant. Uw Erkend Deuren Specialist kan ook aangeven welke website dat is of u verder inlichten over het onderhoud van uw deur.

Wat is de afmeting van de brievensleuf die in een buitendeur gefreesd kan worden?

De afmeting van de brievensleuf is 290mm x 55mm (bxh), deze maat is gebaseerd op de TNT richtlijnen.

Hoe behandel ik mijn binnendeur?

1. Werk de deur binnen 1 maand na afhangen af.
2. Schuur de deur licht en breng dan tenminste 2 lagen verf aan.
3. Vergeet nooit tussen de verschillende lagen zeer fijn en voorzichtig te schuren.
4. scherpe randen niet kaal.
5. Werk ook de onder- en bovenzijde van de deur met zorg af.
6. Verwijder het beslag voor het schilderen c.q. bewerken van de deur.

Deuren dienen binnen 1 maand na afhangen volledig en aan alle 6 de zijden afgewerkt te worden. Schilder uw deuren nooit bij een luchtvochtigheid boven de 85% (vermijd pas gestuukte ruimtes), bij temperaturen beneden de 8 graden Celsius en in de volle zon.

Schuren/kitten
Kleine structuurafwijkingen plamuren, de deur dusdanig schuren met schuurpapier orrel 240 dat de toplaag geheel mat ziet. Zodoende wordt een goede hechting gegarandeerd. Oppervlakten stofvrij maken met een doek of zachte borstel. Belangrijk is het afkitten van panelen en/of hoekverbindingen bij binnendeuren voor een perfect resultaat. gebruik hiervoor een acrylaat kit.

Voorbewerking

De deur goed reinigen en ontvetten. Vuil, stof en vet zijn de belangrijkste oorzaken van onthechting van lak. Gebruik voor de reiniging Universol reinigingsmiddel. ( of gelijkwaardig)Dit is een milieu vriendelijke ontvetter met alle goede eigenschappen van ammonia. Het is niet schuimend, niet agressief voor de huid, biologisch afbreekbaar en gebruiksvriendelijk.

Schilderen
Schilder de profielen, randen, hoekverbindingen, glaslatten eerst met een kwast. De deur daarna minimaal tweemaal aflakken met roller of kwast met voldoende droogtijd tussen de laklagen. Volg de aanwijzingen op de verfbus. Tussentijds de laklaag voorzichtig schuren met Sandblaster scratchpad Fine of schuurpapier korrel 240.

Aflakken
De deur heeft al vanuit de fabriek een goede grondlaag gekregen, toch zult u dit zo snel mogelijk moeten afwerken met een goede verfsoort, vraag dit bij een erkend schilder. U kunt verf gebruiken op Alkydbasis, bij voorkeur professionele verf gebruiken (Sigma, Sikkens o.g.).

Let op: binnen en buitenzijde en ook de boven- en onderzijden met dezelfde type verf en met evenveel lagen behandelen. Zorg dat in vochtige ruimtes wordt geventileerd